Sernik pumpkin spice latte

Porcje: 12
Przejdź do przepisu
0 Dodaj do ulubionych
Korzenna rozkosz na talerzu – sernik, który pachnie jesienią
Sernik pumpkin spice latte



Dodatkowo do dekoracji sernika możesz wykorzystać orzechy pekan i krem cynamonowy z tego przepisu.

Sernik pumpkin spice latte

Sernik Pumpkin Spice Latte to idealne połączenie klasycznego smaku sernika z aromatycznymi przyprawami, kojarzącymi się z jesienią. Przygotowany na bazie kremowego serka, wzbogacony o puree z dyni, kawę oraz mieszankę cynamonu, kardamonu, imbiru i gałki muszkatołowej, zachwyca nie tylko smakiem, ale i zapachem.

Sprawdź, jak przygotować sernik o średnicy 24 cm :)

Czas przygotowania 40 minut Czas pieczenia 60 minut Temperatura pieczenia: 180  C Porcje: 12 Kalorie: 592

Składniki

Do przygotowania spodu potrzebujesz:

Do przygotowania masy serowej potrzebujesz:

Przygotowanie

Przygotowanie ciasta:

  1. Wszystkie składniki na ciasto umieść w misie i zagnieć.
  2. Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia umieść ciasto i dokładnie wyklej dno tortownicy i jej brzegi.

Przygotowanie masy serowej:

  1. Wszystkie składniki na masę serową umieść w dużej misce i zblenduj do uzyskania jednolitej i gładkiej masy.
  2. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej ciastem.

Wypiekanie:

  1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180℃ (góra-dół).
  2. Piecz przez ok. 60 minut.

Dekorowanie:

  1. Upieczony sernik wystudź.
  2. Zimny sernik udekoruj kremem cynamonowym i pekanami.
Słowa kluczowe: dynia, przyprawy korzenne, imbir, kardamon, cynamon, gałka muszkatołowa, kawa, serek śmietankowy
Przewijanie do góry