Żelka wiśniowa z całymi wiśniami

Porcje: 1
Przejdź do przepisu
0 Dodaj do ulubionych
Jak smakuje deser z wiśniami w każdym kęsie?
Żelka wiśniowa z całymi wiśniami



Żelka wiśniowa z całymi wiśniami

Chcesz przełamać słodycz swojego tortu lub ciasta czymś wyjątkowym? Żelka wiśniowa z całymi owocami doskonale zbalansuje smaki, dodając im odrobinę kwaskowej świeżości. Soczyste owoce i intensywny aromat wspaniale uzupełnią Twój deser.

Sprawdź, jak ją przygotować :)

Przypnij przepis
0 Dodaj do ulubionych
Czas przygotowania 10 minut Czas oczekiwania 8 godzin Porcje: 1 Kalorie: 291

Składniki

Do przygotowania żelki o średnicy 19 cm potrzebujesz:

Przygotowanie

  1. Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw na ok. 15 minut do napęcznienia.
  2. Wiśnie umieść w garnku, dodaj cukier. Podgrzewaj na małym ogniu aż owoce puszczą sok i będą miękkie.
  3. Dodaj sok z limonki i ponownie wymieszaj.
  4. Przestań podgrzewać owoce i dodaj do nich napęczniałą żelatynę, wymieszaj.
  5. Pozostaw do wystygnięcia.
  6. Tak przygotowane owoce wylej do wcześniej przygotowanego rantu cukierniczego.
  7. Umieść w lodówce na ok. 8 godzin do całkowitego zastygnięcia.
Słowa kluczowe: wiśnie, żelka
Przewijanie do góry