Jak korzystać z przelicznika foremek i kremu
1. Wybór formy z przepisu:
- Na początku, w sekcji „Przelicz z foremki z przepisu”, wybierz z rozwijanego menu typ foremki, z której pochodzi przepis (blacha prostokątna lub tortownica okrągła).
- Wprowadź wymiary foremki. Dla blachy prostokątnej podaj szerokość i długość w centymetrach.
- Dla tortownicy wprowadź tylko średnicę w centymetrach.
- Następnie wybierz typ foremki, dla której chcesz przeliczyć przepis (blacha prostokątna lub tortownica okrągła).
- Wprowadź odpowiednie wymiary dla foremki docelowej.
- Kliknij przycisk „Dodaj kolejny składnik”, aby dodać kolejne składniki do przepisu. Wprowadź nazwę składnika, jego ilość oraz jednostkę.
- Po wprowadzeniu wszystkich składników kliknij przycisk „Przelicz proporcje”. Program obliczy nowe ilości składników w zależności od zmiany wielkości formy.
- Wyniki zostaną wyświetlone w sekcji „Przeliczone składniki”.
Przelicznik foremek i kremu
Dodaj składniki
Wyniki:
Nazwa składnika | Ilość | Jednostka |
---|